Забавата под строги прокотоли може да почне: Во Грција дозволено одржување концерти и претстави на отворено

epa08895072 Musicians of the Athens State Orchestra rehearse under conductor Lucas Karytinos (C), wearing protective face masks, during a lockdown aimed at preventing the spread of the coronavirus disease, in Athens, Greece, 10 December 2020 (issued 20 December 2020). The arts sector, especially that of the performing arts, is among those hardest hit by the novel coronavirus disease (COVID-19) pandemic. With theaters and concert stages shutting their doors to the public, artists try to turn the crisis into an opportunity: into finding ways of keeping alive both their art and their touch with the public. EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET

Одржување на настани на отворено, како што се театарски претстави, концерти, манифестации и сл, но под строги правила и протоколи од денеска е дозволено во Грција, во рамките на постепеното олабавување на мерките, јави дописничката на МИА од Атина.

Исто како и летните кина, така и овие простори ќе работата со 50 отсто од капацитетот и забрането е стоење на посетителите.

Планирајте го летото, се ближи туристичката сезона: Сите вакцини ќе бидат прифатливи за влез во Грција

Билетите мора да бидат нумерирани, а меѓу две седишта едно да биде празно.

Видео на денот