За измама Трамп треба да исплати 350 милиони долари

Судот во Њујорк го казни поранешниот претседател на САД, Доналд Трамп со 350 милиони долари за финансиска измама, лажно прикажување на вредноста на неговиот имот. Во образложението на судската пресуда стои дека тој тоа го сторил за да добие деловни придобивки. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Судијата Артур Енгорон одлучи дека Трамп не … Продолжи со читање За измама Трамп треба да исплати 350 милиони долари