ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ВО ЊУ ДЕЛХИ: Училиштата затворени поради загаденост на воздухот

Училиштата во индиската престолнина ќе бидат затворени до 5 ноември, соопштија денеска градските власти, додека жителите на Њу Делхи веќе трет ден го дишат најлошиот воздух во сезоната. – Главниот градски министер Арвинд Кеџривал нареди затворање на училиштата поради пожари од фарми во соседните земји од кои доаѓаат големи количини … Продолжи со читање ВОНРЕДНА СОСТОЈБА ВО ЊУ ДЕЛХИ: Училиштата затворени поради загаденост на воздухот