Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Скопје вода чешма
Чешмичка за вода во Скопје / Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Водата во Скопје е безбедна и квалитетна за пиење, информираат од ЈП „Водовод и Канализација” – Скопје.

Секторот за санитарна контрола во периодот од 13-17 септември 2021 земал 186 примероци за физичко-хемиска и 186 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 43 мерни места во Градот Скопје. Согласно добиените резултати од испитувањата, сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење.

Извор: МИА

Видео на денот