Во вторник ќе има прекини на струјата во повеќе скопски општини и села во околината

ЕВН Македонија АД информира дека поради реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа и инвестициони зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, утре без снабдување ќе останат населените места:

– во периодот од 08.30 до 10.30 часот, корисниците од дел од с.Глумово, Шишево и Матка (општина Сарај)
-во периодот од 09.00 до 12.00 часот, корисниците од дел од с.Бардовци- место викано Село (општина Карпош)

– во периодот од 08.30 до 14.00 часот, корисниците од ул.Киро Фетак (од крстосницата со ул Иван Мажураниќ до крстосница со ул. Иван Хаџиниколов), и дел од ул. Иван Мажураниќ (општина Кисела Вода)
-во периодот од 08.00 до 10.00 часот, корисниците од ул.Финска (општина Гази Баба)

– во периодот од 10.00 до 14.00 часот, корисниците од ул. Жеглање (општина Гази Баба)

Видео на денот