Во тетовската касарна дарувани 44 единици крв во крводарителска акција

Фото: mia.mk

Општинската организација на Црвениот крст во Тетово и Центарот за трансфузиона медицина организираа крводарителска акција во тетовската касарна „Кузман Јосифоски Питу”.

-Вкупно 44 единица крв се собрани од вработените и припадници на Армијата на Република Северна Македонија. Задоволни сме од одѕивот, акцијата беше еднодневна и траеше од 9 до 14 часот, информира Шклќим Мурати, секретар на тетовскиот Црвен крст.

Освен вчерашната крводарителска акција, Црвениот крст и Центарот за трансфузиона медицина планираат уште една акција во петок, 26 февруари. Таа ќе се одржи во џамијата Табхане во Тетово од 12:40 до 15 часот.

Видео на денот