Во Тетово најавен протест во петок, ќе се бара одговорност и правда за загинатите во ковид-центарот

На социјалните мрежи е најавен протест во Тетово овој петок, на кој ќе се бара „правда и одговорност“ за жртвите на катастрофалниот пожар во модуларниот ковид-центар во Клиничката болница на 8 септември. Според повиците за протестот, тој ќе започне во 13:30 часот, по петочната молитва во градските џамии, а ќе се одржи на плоштадот „Илирија“. … Продолжи со читање Во Тетово најавен протест во петок, ќе се бара одговорност и правда за загинатите во ковид-центарот