Во Србија денеска се одбележуваат 22 години од НАТО нападите врз СР Југославија

Во Србија, со низа манифестации, положување цвеќе и венци и oдавање пошта на жртвите, денеска ќе се одбележи 22-годишнината од почетокот на воздушните напади на НАТО врз  територијата на тогашна СР Југославија, која од 2015 година во Србија официјално се означува како „почеток на агресијата на НАТО”, јави дописникот на МИА од Белград. Операцијата на … Продолжи со читање Во Србија денеска се одбележуваат 22 години од НАТО нападите врз СР Југославија