Во Палермо бесплатно ноќевање можно во 50 хотели, Италија бара храбри туристи

epa08410608 People take advantage of the beautiful day with sunbathing and swimming in the sea on Mondello beach, a long sandy coast, in Palermo, Italy, 08 May 2020. The Italian government is gradually lifting the blocking restrictions that have been implemented to stem the spread of the Sars-Cov-2 coronavirus which causes COVID -19 disease. EPA-EFE/IGOR PETYX

По доаѓањето во објектот за сместување, неопходно е на увид да ја дадат авионската карта.

Туристите кои ќе резервираат четири ноќи во еден од 53-те хотели во сицилијанскиот град Палермо, а до главниот град на Сицилија пристигнат со авион, ќе платат само три ноќевања, додека едното ќе им биде бесплатно со цел промоција на туризмот по излегувањето од блокадата поради пандемијата.

Има се повеќе хотели кои се заинтресирани за иницијативата на локалното здружение на хотелиери Федералберги во соработка со менаџметот на аеродромот во Палермо која ќе трае во текот на 2020 година, пренесуваат сицилијанските медиуми.

Туристите и туристичките агенции кои се заинтересирани може да ја видат понудата на хотелите кои се придружија на иницијативата на сајтот на аеродромот Палермо (aeroportodipalermo.it ) и да се определат за хотел, а по доаѓањето во објектот за сместување, неопходно е на увид да ја дадат авионската карта.

Италија од 3 јуни, по речиси три месеци блокада ги отвори границите за доаѓање на туристи од земјите на ЕУ и Шенген, а Европската унија ќе може да ги отвори надворешните граници за државите од Западен Балкан на почетокот на јули, препорача Европската комисија.

 

Видео на денот