Во куќарка за куче криел цел арсенал

Педесет и седумгодишен хрватски државјанин е уапсен откако полицијата го осомничила за недозволено држење, производство и набавка на оружје и распрскувачки материи.

Во петокот, на 19 март, во градот Нашице, полициски службеници извршиле претрес во семејната куќа и другите простории што ги користел 57-годишникот.

При претрес во дворот на осомничениот биле пронајдени поголемо количество оружје и распрскувачки материи во куќата за кучиња и тоа две антимагнетни мини, две рачни гранати, 10 капсули електродетонатор, 16 капсули детонатор, пет метри универзален стап со бавно горење, автоматска пушка АК-47, додатоци за тромбони за автоматски пушки и 1.000 парчиња муниција за разни пушки.

Видео на денот