Во Избирачкиот список увид направиле речиси 13 илјади граѓани, рокот завршува во четврток

Ажурирање на избирачки список. / Фото: Архива на Слободен печат

Вкупно 12.865 лица до вчера се провериле во Избирачкиот список, поднесени се вкупно 62 барања за запишување во Избирачкиот список, 28 барање за бришење на податоците од Избирачкиот список и 25 барања за измена на податоците во Избирачкиот список, соопшти Државната изборна комисија (ДИК).

Исто така, до Државната изборна комисија, на е-маил адресата [email protected] се поднесени вкупно 60 барања.

Постапката за јавен увид во Избирачкиот список е во тек и ќе трае до четврток 9 септември.

Извор: МИА

 

Видео на денот