Во бордел по вакцина- Во Австрија на разни начини се поттикнува имунизацијата

Вакцинација во Франција
Вакцинација / Фото: EPA-EFE/Caroline Blumberg

Со цел да се поттикне најсеопфатна можна вакцинација на населението, австриските здравствени власти во Виена постојано работат на проширување на мрежата на пунктови за вакцинација против Ковид,
Во рамките на оваа иницијативност сега во неа е вклучен и бордел.

САД вакцини /Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Борделот „Фанпаласт“ најави започнување на кампањата „Бордел вакцинација“.

Од 1 ноември, во познатиот виенски бордел, сите заинтересирани ќе можат да се вакцинираат против корона вирусот.

Вакцина / Фото: МИА

– Ова е дефинитивно најатрактивната варијанта. Како што е вообичаено во бордел, секој може да дојде без закажана средба, и да ја добие вакцината – изјави менаџерот на борделот Питер Ласкарис.

Сите оние кои сакаат втората доза од вакцината да ја добијат во овој бордел, управата на „Фанпаласт“, ​ им дава бесплатен влез,изјави менаџерот на борделот.

Видео на денот