ВМРО-ДПМНЕ: Заев ја злоупотребува постапката со европското знаме за да го донесе законот за опојни дроги

ВМРО-ДПМНЕ зграда/Фото: МИА

Заев ја злоупотребува постапката со европското знаме за да го донесе законот за опојни дроги за личен профит, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

– Заев во скратена постапка го пушти законот за марихуана, со тоа Заев сака да ја легализира продажбата и на сув цвет од марихуана за фирмите на братучедите. Заев низ собрание турка закон за Трајче и Вице.

СДСМ пушти вкупно 12 закони во собраниска процедура со европско знаме, што значи скратена постапка и скратени можности за пратениците за дискусија и предлагање на измени.

Меѓу законите кои Заев сака да ги протне е и законот за академијата за судии и јавни обвинители, со цел да стави целосно рака врз изборот на судии и обвинители. Ниту еден од предложените закони не е европски закон.

Заев и СДСМ сакаат да ги злоупотребат институциите и законите за свое лично богатење. Заев знае дека ќе загуби и најважно му е да го заштити капиталот. Сите овие закони се само за заштита на парите на Заеви.

ВМРО-ДПМНЕ нема да го дозволи тоа и ќе го блокираме Собранието доколку самоволието на власта продолжи. Истовремено ги повикуваме и претставниците на меѓународната заедница, а особено ЕУ да не дозволат ваква злоупотреба на постапката со европско знаменце, стои во нивното соопштение.

Министерство за правда: Тврдењата на Мицевски дека Владата сака „да протне“ закони се целосна невистина

Видео на денот