Владата со „домашна задача“ за ЕСМ да почне постапка за физибилити студија за ЈПП или за продажба на ТЕЦ Неготино

Фото: 24.mk

Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) АД да почне постапка за изработка на физибилити студија за јавно-приватно партнерство (ЈПП) или за продажба на ТЕЦ Неготино, одлучи Владата на денешната седница.

Владата го задолжи ЕСМ да спроведе и постапка за избор на трансакциски советник за евалуација во постапката за изразување намера за изградба на ХЕЦ Чебрен.

Видео на денот