Вкусно и здраво: Дали сте пробале омлет со коприви?

Состојки:
150 гр коприви
1 црвен кромид
3 лажици пармезан
8 јајца
50 гр путер
маслиново масло
сол и бибер

Подготовка:
Во тенџере ставете вода и кога ќе зоврие додајте ги копривите.
Варете 2-3 минути, добро исцедете и оставете да се олади.
Во сад загрејте го маслиновото масло и пропржете го ситно исецканиот кромид.
Додајте ги копривите и путерот и динстајте уште неколку минути.
Разматените јајца со сол, бибер и пармезан и помешајте ги со копривата.
Печете во рерна на 180 степени 10 минути.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот