ВИДЕО | Заев: Ја враќаме довербата меѓу македонскиот и бугарскиот народ

Имаме исчекор – ја враќаме довербата меѓу македонскиот и бугарскиот народ. На средбите во Софија го активиравме дијалогот и потврдивме дека сме за пријателство. Дијалогот ќе донесе решение за нашите народи, за младите, за заедничката европска иднина, порача вечерва премиерот Зоран Заев на својата Фејсбук страница.

Како што вели тој, решенијата мора да водат грижа за интересите на двете страни бидејќи смо така граѓаните ќе ги поддржат и само така ќе имаме успешна реализација.

Видео на денот