ВИДЕО: Во град во Русија сѐ уште се живее со последиците од Чернобил

Градот Злинка, Русија / Фото: Скриншот, Јутјуб

Последиците од нуклеарната катастрофа во Чернобил од 1986 година не се почувствуваа во тогашна советска Украина, туку и во делови од Белрусија и западна Русија.

Градот Злинка во регионот Бријанск сѐ уште живее со последиците од оваа катастрофа, и покрај официјалната одлука со која таа област се води како „станбена зона“.

Видео на денот