ВИДЕО | Весна Петрушевска со емотивна објава за Тоше: Не сум ти кажала сè, денес баш немам сила…Те сакам

Весна Петрушевска/Тоше Проески
Весна Петрушевска/Toше Проески

Нашиот Тоше Проески денеска ќе наполнеше 41 година.

„Во чест и сеќавање на Тоше”: Поштенска марка по повод роденденот на Тоше Проески

Тоше Проески беше еден од најголемите ѕвезди на балканската музичката сцена, но и надвор од регионот, каде што беше доживуван како заштитен знак на Македонија. Отпеа многу хитови и до ден-денес е ненадминат на македонската музичка сцена. Денес, неколку негови пријатели од естрадата споделија спомен-сеќавање со него, а една од нив е и актерката Весна Петрушевска.

Таа беше долго време водителка на популарната емисија „Вртелешка“ на која Тоше гостуваше, токму вечерта пред да отпатува за Хрватска, каде и го загуби животот кај Нова Градишка.
Весна во многу наврати го споменуваше интервјуто со голема емоција и дека Тоше Проески имаше силно темпо и кариера како за многу повозрасен пејач.

Таа го сподели видеото од емисијата во која зборува со Тоше за неговите планови и желби, а во објавата запиша:

„Денес ќе славеше 41 година… Не сум ти кажала сè, денес баш немам сила … Те сакам“

Видео на денот