ВИДЕО | Ужас во Авганистан: Се врзуваат за авиони за да побегнат, има и загинати

Аеродром во Кабул, Авганистан. / Фото: Твитер

Последното и веројатно единствено место во Кабул каде што луѓето бараат спас од талибанците е тамошниот аеродром, од каде денеска заминуваат последните авиони со американска војска и западни дипломати.

Комерцијални летови речиси и нема, а и на тие што ги има нема места и билетите се ужасно скапи.

На видео снимките од Кабул се гледа како стотици лица трчаат на пистата и се качуваат на еден воен авион.

Авионот, и покрај многуте луѓе на пистата, полета. На следното видео се гледа како еден човек кој успеал да се задржи за авионот додека полетувал, паѓа од голема височина.

Видео на денот