ВИДЕО: Токио потона во мрак поради пожар во трафостаница

Пожар во трафостаница во Токио/ Фото: YouTube/ Screenshot

Пожар во голема трафостаница во близина на Токио, која ја води компанијата Ист Јапан Раиваи предизвика денеска прекин на снабдувањето со електрична енергија, принудувајчи го операторот привремено да ги запре возовите на бројни линии во градското подрачје на Токио, соопшти компанијата.

Прекинот на струјата погоди 236.000 луѓе, а пожарот е ставен под контрола и никој не е повреден, пишува Кјодо.

Причината за пожарот се уште се истражува, а полицијата соопшти дека е уништена просторијата во која се наоѓаат трансформаторите внатре во станицата.

Видео на денот