ВИДЕО: Снежна бура во БиХ им предизвика проблеми на возачите

Снежна бура БиХ
Невреме во Калифорнија/ Фото: Јутјуб

Снегот кој во попладневните часови почна да паѓа низ БиХ предизвика големи проблеми на патиштата, пренесува Српскаинфо.

Најкритична е состојбата на повисоките места каде има прекин на сообраќајот.

Најтешка е ситуацијата во Купрес, Нишиќи, преку Брадина, Караула и во Рогатица. Камиони и автомобили без соодветна зимска опрема се советуваат да избегнат да излезат на патиштата.

Видео на денот