ВИДЕО | Скерлев: И кралицата се огласи, драматична е ситуацијата со климатските промени

Жанета Скерлев, новинар / Утрински брифинг

Кралицата Елизабета се изјасни во врска со Конференциjaта за климатски промени. Ситуацијата е дојдена до таму што нема веќе време и место да се молчи, изјави за „Утрински брифинг“, новинарката Жанета Скерлев.

– Кралицата рече дека е доста со празни зборови и да се направи нешто, бидејќи кому ќе ја оставиме планетата, додаде Скерлев.

Се вели дека ова е последната шанса, вклучени се и бизнисите. Ситуацијата е таква што велат бизнисите дека ќе нема со кого да се работи и за кого да се произведува, вели Скерлев.

Во разговорот се вклучи Елена Николовска, експерт за климатски промени.

Целиот разговор погледнете го во видеото:

Видео на денот