ВИДЕО: Шокантна репортажа на Скај Њуз од Северодоњецк

Принтксрин / Скај Њуз

Северодоњецк, град во источна Украина, е под постојани, насилни напади на руските сили. Жителите готват храна на отворено, но поради опасноста од руски гранати, во ниту еден момент не се оддалечуваат премногу од подземните засолништа, вели во репортажата емитувана на телев изијата Скај Њуз новинарот Алекс Крафорд,

„Во бетонските ходници на скривниците владее очај, а болестите се повеќе се шират“, јавува дописникот на Скај Њуз

„Бомбардирањето е интензивно. Руските сили се на влезот во градот и се поблиску до целосно опкружување. Се чини дека сега е само прашање на време“, вели репортерот Крафорд

Погледнете ја репортажата на Скај Њуз за состојбата и животот во украинскиот град Севернодоњецк

Видео на денот