ВИДЕО | Пендаровски се обрати на знаковен јазик: Да помогнеме да ги премостат бариерите во комуникацијата со институциите

Стево Пендаровски / Фото: Скриншот

Да им овозможиме непречен пристап до знаковниот јазик и услугите на знаковен јазик на сите наши глуви и наглуви сограѓани, порача преку знаковен јазик шефот на државата Стево Пендаровски, честитајќи го Меѓународниот ден за знаковниот јазик на сите глуви и наглуви граѓани.

– Да помогнеме да ги премостат бариерите со кои се соочуваат во комуникацијата со институциите. Да не заостануваме зад светот во унапредување на знаковните јазици како дел од јазичната и културната разновидност, напиша на Фејсбук претседателот Пендаровски.

Извор: МИА

Видео на денот