ВИДЕО | Огнен Антов: Со „Стела“ сакав да направам нешто што ќе остане

Кадри од филмот „Стела“ / Фото: Принтскрин/IMBD
Европски филмски предизвик (European Film Challenge) e интерактивна дигитална алатка за развој на нова публика и за промоција на европски филмови меѓу милениумци и љубителите на инди киното.

Европски филмски предизвик ја поврзува најголемата заедница на љубители на европскиот филм и ја афирмира европската кинематографија.

Главна цел на проектот е промоцијата на националните филмски остварувања во Европа преку креативна содржина, интервјуа, аудио – визуелни продукти и промција на социjалните медиуми.

Во рамки на последниот предизвик за 2021 година разговараме со Огнен Антов – Филмски продуцент на првиот детски долгометражен македонски филм – СТЕЛА.

Видео на денот