ВИДЕО | На ТВ Пинк објавени морничави снимки од убиствата што ги вршела бандата на Беливук

Александар Вучиќ
Фото; Архива

За време на гостувањето на српскиот претседател Александар Вучиќ на ТВ Пинк, прикажана е снимка од убиството на Властимир Милошевиќ на трамвајските шини во улицата 27 март во центарот на Белград за кое е обвинет Вељко Беливук.

-Ја имам видено оваа снимка и претходно. Станува збор за судир на два клана, ова момче е убиено ни криво ни должно, нема врска со сето тоа. Зборуваме за нешто што е увезено во Србија. Станува збор за судир на кавачкиот и шкаљарскиот клан, од едната страна биле Дедовиќ, а од другата целата екипа на Беливук. Овој настан е важен оти претставува прв поголем проблем. Ние не ја ликвидиравме оваа група како што некои правеа во 2000-ти години за да не лажар, рече Вучиќ.

Тој додаде дека човекот е убиен оти не дозволувал дрога да се носи на сплавовите. Вучиќ рече дека приближно во тоа време се започнало со негово прислушување.

– Интересно е што се убиени повеќе лица од една група која била следена. Како се случило тие групи да бидат следени (од БИА) а притоа да нема ниедна снимка од овие убиства? Тие луѓе не биле цвеќе за мирисање, ама никој нема право некого да убива, рече Вучиќ и најави дека ќе се испитува кој од надлежните полициски структури не си ја завршил работата како што треба.

Видео на денот