ВИДЕО | Минов: Финансиска помош за земјоделците ќе има

Панчо Минов, пратеник / Утрински брифинг
Панчо Минов, пратеник / Утрински брифинг

Сѐ што е во корист на производителите на винско грозје, на јаболко и на ориз, а првиот Закон регулира да се воведат нови корисници на досегашните субвенции, вели за Утрински брифинг пратеникот Панчо Минов.

Сега се воведува и седма категорија на корисници, тоа е за производителите на винско грозје и значи по три денари на килограм.

-Станува збор за 270.000 денари по килограм кои што треба да се поделат за лозово-производелите, вели Минов за Утрински брифинг.

Проследете го целиот разговор во видеото

Видео на денот