ВИДЕО | Македонија ќе настапи во второто полуфинале на Евровизија 2022

Евровизија/Printscreen/Youtube
Евровизија/Printscreen/Youtube

Организаторите на Евросонг вчера преку пренос во живо, со ждрепка извлекоа кои земји ќе се најдат во листата на настапи на првото полуфинале, а кои на второто.

Македонија го доби второто полуфинале за настап на Евровизија, која ќе се одржи во Торино во мај 2022.

Во изборот на првата полуфинална вечер влегуваат земјите:

Албанија, Латвија, Швајцарија, Словенија, Бугарија, Молдавија, Украина, Литванија, Холандија, Норвешка, Русија, Португалија, Данска, Ерменија, Австрија, Хрватска, Исланд и Грција.

Во изборот на втората полуфинална вечер ќе настапи македонскиот претставник, а влегуваат земјите:

Австралија, Грузија, Кипар, Србија, Финска, Азербејџан, Сан Марино, Израел, Малта, Црна Гора, Романија, Чешка, Полска, Белгија, Естонија и Ирска.

Видео на денот