ВИДЕО | Љубица Јанчева: Можен ли е проактивен Совет, растоварен од партиските дресови

Љубица Јанчева / Утрински брифинг

Про-активен градски Совет, растоварен од партиските дресови – невозможна мисија или остварлива зрела демократија? Со искуствена порака до идните градски и општински советници, за Утрински брифинг, досегашната Претседателка на Советот на град Скопје, Љубица Јанчева.

-Град Скопје е држава во мало. Одлуките кои се носат се многу тешки. Бара многу голем ангажман, а довербата со градоначлникот и комуникација е нанјнеопходна. Тоа е клучот за успех на било кој претседател на Совет, вели Јанчева.

Целиот разговор со Јанчева погледнете го во видеото