ВИДЕО | Ленин Јовановски: Ќе поскапи ли јавниот превоз?

Ленин Јовановски / Утрински брифинг

Ценовниот шок предизвикан како резултат на големиот раст на цената на енергенсите веќе се одразува на секое поле на живеење. Земјава веќе е зафатена од бранот на поскапувања, а на граѓаните им остануваат се помалку средства за да го поминат месецот.

Градскиот превоз за сега се уште останува на истите цени на билетите за возење но со оглед дека и во наредниот период се очекува растечки тренд на цените на горивата се поставува прашањето дали и оваа услуга ќе стане поскапа.

На оваа тема во Утрински брифинг разговаравме со директорот на претпријатието „Слобода превоз“, Ленин Јовановски.

Разговорот погледнете го во видеото