ВИДЕО | Костовски: Собранието треба да биде синоним за демократија, но гледаме несериозност и неодговорност од опозицијата

Имавме дијаметрално спротивни ставови со опозицијата во нашата обврска да се донесе буџетот. Дефинитивно многу пати и на Комисиската расправа, па и на Собраниската расправа, потенциравме дека распределбата на буџетот е за заздравување на економијата од пандемијата, за спроведување на важните реформи поврзани со ЕУ. Опозицијата целиот овој период се однесуваше крајно неодговорно, арогантно и несогласно со тоа како треба да се однесува една опозиција во Законодавниот дом, изјави во Утрински брифинг пратеникот од редовите на СДСМ во Собранието на Република Северна Македонија, Мартин Костовски.

-Вчера на дело се покажа некооперативноста и неодговорноста на опозицијата кога заминаа пред гласањето на буџетот. Нормално дека Собранието треба да биде синоним за демократија, но овде гледаме несериозност и неодговорност. Во време кога ковид-19 секаде коси низ светот опозицијата се однесува неодговорно. Одредени пратеници се обидуваат да го деградираат Собранието и прават циркус за граѓаните, вели Костовски и додава дека сериозноста се гледа во моментите каде партиите треба да имаат цврст став за продолжувањето на континуираниот развој на државата.

Целиот разговор со пратеникот Костовски погледнете го во видеото: https://www.youtube.com/watch?v=BcEEQSss_kE

Видео на денот