ВИДЕО | Камов: Кајак.мк иновативен концепт за промовирање на домашниот туризам

Ѓорѓе Камов од кајак.мк
Ѓорѓе Камов од кајак.мк / Утрински брифинг

Не би се нарекол менаџер, бидејќи кајак.мк е комбинација, платформа на која што има добар спој од новинарство и туризам и на некој начин преку приказните кои ги раскажуваме од областа на туризмот правиме некој добра комбинација на медиум, изјави за Утрински брифинг, Ѓорѓе Камов од кајак.мк.

-Нашата идеја која што сакаме да ја постигнеме преку платформата е да докажеме дека кај нас има луѓе кои што навистина вредат и кои треба да го добијат заслуженото внимание, вели Камов.

-Кога на некој од Скопје ќе му кажеме – ајде да прошетаме во Охрид со туристички водич, ќе рече што ќе ми е водич кога јас Охрид го знам, но кога ќе им кажеме дека во Охрид има локални херио кои имаат интересни приказни кои што вредат да се доживеат и да се слушнат, на луѓето во Македонија тоа им е навистина интересно, вели Камов.

Проследете го целиот разговор во видеото

Видео на денот