ВИДЕО | Калевска Ванчева: Парламентот не смее да си дозволи вакуум простор

Снежана Калевска Ванчева / Утрински Брифинг

Во исчекување епилог од политичката криза, Парламентот не смее да си дозволи вакуум простор. Комисиите, со натрупани агенди а в петок народните избраници ќе треба да засукаат ракави.

Прва седница, откако си дадоа ”интермецо” за атер изборна кампања.

Гостинка во Утрински брифинг беше Снежана Калевска Ванчева од СДСМ.

-Собранието може и мора да функционира. Ова беа локални, а не парламентарни избори. Собранието 20 дена не заседаваше но не се распушти, вели таа. -Седници немавме за да работата на Собранието не влија врз изборите.

Проследете го целиот разговор во видеото

Видео на денот