ВИДЕО | Каевски: Парламентарното мнозинство е стабилно и ќе продолжи да носи реформски политики

Дарко Каевски
Дарко Каевски, пратеник од СДСМ / Утрински брифинг

Верувам дека работата во Собранието ќе продолжи онака како што треба да продолжи. Во изминатиот период имавме случаи кога низа закони коишто значеа подобро утре на граѓаните и стандардот беа закочени врз база на волјата на опозициските пратеници коишто со низа процедурални излагања ја блокираа работата на комисиите оневозможија тие да дојдат на пленарна сесија и да бидат донесени, изјави за Утрински брифинг Дарко Каевски, пратеник од СДСМ.

-Моето уверување е дека во периодот кој што следи тие закони ќе се одблокираат. Во петок е закажана пленарна седница каде што ќе треба да се констатират оставките кои што преминуваат во градоначалници, вели Каевски.

-По завршувањето на изборите сите политички партии излегоа и дадоа поддршка на оваа Влада. Парламентараното мнозинство е стабилно и ќе продолжи да носи реформски политики, додаде Каевски.

Проследете го целиот разговор во видеото

Видео на денот