ВИДЕО | Јовановски: ЗХГ не е во Совет да опструира, ќе поддржуваме добри идеи и сакаме нашите да бидат слушнати

Горјан Јовановски, ЗХГ / Утрински брифинг

Со овие два месеци изборни кампања, волонтерска, со љубов, апсолутно сме задоволни. Ова е еден почеток на зелена и хумана иднина на Скопје која ќе потрае, изјави за „Утрински брифинг“ Горјан Јовановски од „Зелен хуман град“.

Опцијата на „Зелен хуман град“ беше Ана Петровска. За понатаму оставаме граѓаните да одлучат дали и кого би поддржале, бидејќи ние не излегуваме со наша опција, додаде Јовановски.

– Досегашниот Совет е една црна кутија, каде не се знае кој и што работи. Идејата, меѓу другуто, ни е да ја отвори работата на Советот кон граѓаните, користејќи ја дигитализација и преку концепт на директна демократија да влезат внатре во Советот, вели Јовановски.

Целиот разговор проследете го во видеото во продолжение: