ВИДЕО ИНТЕРВЈУ | Теодора Митровска, модна дизајнерка: Во туѓина е тешко да се етаблирате, ама вреди!

Теодора Митровска/ Фото Слободен печат

Светот на модата е суров, особено ако сте во туѓина. Сепак, наградата е ако на крајот од денот си го видите вашиот производ со свое место под сонцето. Тоа вреди за сите преживеани маки и фрустрации.

Теодора Митровска, млада модна дизајнерка од Скопје со професионална и универзитетска кариера во Лондон за нејзините мотиви зошто се одважила образовно и кариерно да се етаблира надвор од државата.

Видео на денот