ВИДЕО I Пукотници во Косово Поле: Две лица се ранети, полицијата го истражува мотивот

Две лица беа повредени откако беа застрелани со огнено оружје во Косово Поле. Во врска со случајот, полицијата уапси еден осомничен, а жртвите се пренесени на лекување во Универзитетскиот клинички центар. Соопшти портпаролот на полицијата за регионот на Приштина, Флора Ахмети, за порталот Експрес.

„Околу 22:30 часот беше пријавено огнено оружје во Косово Поле. Веднаш по добивањето на информацијата, полицијата излегла на лице место и започнала истрага за околностите што го карактеризираат случајот. Според првичните информации две лица се повредени од огнено оружје. Тие беа испратени во ЦКУК за неопходен медицински третман. Во врска со овој случај, осомничениот е идентификуван и уапсен од полицијата и во моментов се работи на истражување на околностите во врска со случајот “, рече Ахмети.

Во медиумите беше објавен и моментот кога осомничениот се предаде, а потоа беше уапсен од полицијата.

Видео на денот