ВИДЕО | И Босна и Херцеговина погодена од бура

Фото: Screenshot

Северозападниот дел од Босна и Херцеговина денеска беше зафатен од бура, што предизвика материјална штета во повеќе градови.

Силниот ветер откорна дрва во Бихаќ, а во Цазин ветерот носеше кровови на куќи, и собори дрвја и огради.

На подрачјето на Костојница ветерот достигна брзина од 50 до 70 километри на час.

ФОТО+ВИДЕО | Хрватска погодена од силна бура: Силниот ветер корнеше дрвја и оштети домови, автомобили и други објекти

Видео на денот