ВИДЕО | Хаос со мигрантите на границата со ЕУ: Белорусија „сака да предизвика инциденти со жртви“

Стотици мигранти кои се наоѓаат во Белорусија се движат кон границата со Полска од каде сакаат да стигнат до Германија Стравувајќи дека бројот на мигрантите е голем, полската влада упати дополнителни полициски сили со цел да ги спречи мигрантите од Белорусија да влезат на Полска териотрија. Белорускиот новинар Тадеуш Гиџан пак на Твитер напиша дека … Продолжи со читање ВИДЕО | Хаос со мигрантите на границата со ЕУ: Белорусија „сака да предизвика инциденти со жртви“