ВИДЕО: Градоначалничката не дојде на доделување на наградата на Град Скопје

балет перформанс 13 ноември скопје
Балетски перформанс на доделувањето на наградите „13 Ноември“ по повод ослободувањето на Скопје / Фото: Слободен печат, Елизабета Д. Спасеновска

Со четириесет минутен балетски перформанс посветен на ослободувањето на Скопје, вечерва беше отворено свеченото доделување на 13 ноемвриските награди.

Инаку, со најголеми овации беше поздравен лекарскиот тим доц. д-р Владимир Рендевски,  доц. д-р Венко Филипче,  проф. д-р Владимир Башчаревиќ, проф. д-р Емилија Цветковска, н.сор. д-р Бојан Бошковски,  доц. д-р Иван Барбов, асс. д-р Благој Шунтов, д-р Радмила Панговска,  д-р Јасна Бушиноска, кој ја изведе првата операција во МакедонијаИМПЛАНТАЦИЈА НА ВАГУС НЕРВ СТИМУЛАТОР (ВНС), кај пациенти со епилепсија резистентна на лекови. Награда доби и тимот за имунизација од Здравствен дом Скопје.

Останатите добитници на наградата можете да ги погледнете ТУКА.

Градоначалничката на Скопје не се појави на доделувањето на наградите што се доделуваат за одбележување на ослободувањето на градот.