ВИДЕО | Гори борова шума на потегот меѓу Милци и ГП Богородица

Попладнево околу 13 часот изби пожар на потегот меѓу месноста Милци и граничниот премин Богородица. Пожарникарски екипи од ТППЕ Гевгелија со возила и пожарникари веќе се излезени на терен и се борат да се справат со огнот кој поради правецот на дување на ветерот веќе ја зафати боровата шума со интенција да се шири во … Продолжи со читање ВИДЕО | Гори борова шума на потегот меѓу Милци и ГП Богородица