ВИДЕО | Глутница бездомни кучиња се шетаат по улиците на Струга

Фото: Скриншот, Фејсбук

Се чини дека сѐ уште нема решение за проблемот со бездомните кучиња во Охрид и Струга, најголемите туристички дестинации во Македонија во летниот период.

Неретки се пријавите од лица каснати од куче во овие два града, а граѓаните имаат впечаток дека никој не води сметка за бездомните животни.

Ова го сведочи и оваа снимка објавена на социјалните мрежи, на која се гледа како глутница кучиња се шетаат по струшките улици во сред туристичка сезона.

Видео на денот