ВИДЕО: „Епл“ го претстави „Ајфон 13“

Претставување на новиот „Ајфон 13“ / фото: „Епл“/скриншот

Американскиот технолошки гигант „Епл“ денеска го претстави последниот модел на „Ајфон“, 13-ти по ред, кој според компанијата ќе понуди иновации, нов дизајн и подобрена камера.

Новиот „Ајфон“, исто како и неколку негови претходници, ќе се продава во две верзии, од кои помалата има ознака „мини“.

Ајфон 13 / фото: „Епл“

Според американските медиуми, кои го следеа претставувањето, „Епл“ сепак не направил големи измени во изгледот и перформансите на новиот „Ајфон“, туку нуди „одредени рафинирања и подобрувања во споредба со минатогодишниот модел, наместо монументални нови карактеристики“.

Видео на денот