ВИДЕО | Драматична слика од околината на Сараево: Надојдена река се заканува дека ќе проголта бензинска пумпа и мотел

Надојдената река Железница е вистински голем проблем на поширокото сараевско подрачје. Оваа река се излеа и во атарот на населбата Војковиќи во општината Источна Илиџа, пренесува Српскаинфо. На тој простор има свлечиште по течението на реката што загрозува многу објекти кои се наоѓаат таму, пренесува Кликс. Еден од загрозените објекти е бензинската пумпа и мотелот … Продолжи со читање ВИДЕО | Драматична слика од околината на Сараево: Надојдена река се заканува дека ќе проголта бензинска пумпа и мотел