ВИДЕО | Барзов: Мантрата на целата политичка елита во Европа и светот е да се намалат емисиите на ЦО2

Крумислав Мишко Барзов / Утрински брифинг

Барселона ќе биде на програма на почетокот на месецов, бидејќи во организација на Авто бест жирито имаме и Еко бест челинџ, кој е свртен кон новите технологии и новите автомобили – електричните, изјави за „Утрински брифинг“, Крумислав Мишко Барзов.

Мантрата на целата политичка елита во Европа и светот е да се намалат емисиите на ЦО2, лошиот ефект на согорувањето.

Но, сега автомобилската индустрија под притисок на политиката се наоѓа на една раскрсница на која треба да се фати следниот смер за развој на еколошките погони.

Проблемот е што автомобилската индустрија насила е фрлена во приказната за електрификацијата и тоа е политичка одлука.

Сите водечки луѓе на автомобилската индустрија изјавуваат дека е инзвонредно тешко да се стигне до еколошките норми кои се наметнати по политички пат, додава Барзов.

Целиот разговор проследете го во видеото во продолжение:

Видео на денот