ВИДЕО | Арсовска со еко-идеи: Решавање на проблемот со загадениот воздух, 250 еколошки автобуси, бесплатен јавен превоз за скопјани

Данела Арсовска
Арсовска додаде дека за да имаме чист воздух потребно е реализација на проектот за гасификацијата која што континуирано скопјани го бараат / Фото: Скриншот, Јутјуб

Апсолутно е возможно да се почувствува визијата за модерно Скопје во првите 82 дена. Верувам дека е многу важно во следниот период да се покаже малку по активно лидерство, да се покаже и докаже дека гласот кој што граѓаните ќе го дадат на 17 октомври не бил залуден и дека навистина може во брз рок да се реализираат проекти, да се завршат и да се покажат резултати, истакна независната кандидатка за градоначалник, Данела Арсовска, во гостување во ,,Тема на денот“ во централниот дневник на ТВ Сител.

– Една од главните проектни активности во мојата програма е дека нема да има повеќе заборавени населби во градот Скопје, во овој момент автобусите таму многу ретко или воопшто не пристигаат, се чекаат со часови, и тоа е едно големо оптоварување и затоа е возможно остварување на проектот бесплатен јавен еколошки превоз за сите граѓани на Град Скопје, изјави таа.

Арсовска посочи, дека за реализацијата на решавање на проблемот со загадувањето и конечно да имаме чист воздух, тоа би се реализирало со комбинирана мерка која што произлезе од проектот за нови 250 еколошки автобуси, заедно со бесплатниот јавен превоз за скопјани.

– Во делот на санација на дивите депонии во рок од 82 дена , кој што ги имаме над 100, ќе се пристапи со реализација за санација и таму ќе никнат нови паркови, посочи Арсовска.

Таа додаде дека за да имаме чист воздух потребно е реализација на проектот за гасификацијата која што континуирано скопјани го бараат, и тоа ќе им понуди по квалитетно решение не само за спас и заштита на здравјето туку и ќе ги намали нивните трошоци.

– Верувам дека сите овие мерки ќе го дадат својот посакуван резултат кое што скопјани го бараат и им е потребно, заклучи Арсовска.

Видео на денот