ВИДЕО | Андоновиќ: Доколку Финска и Шведска влезат во алијансата, Балтичкото Море ќе стане обично езеро на НАТО

Финска и Шведска и официјално се изјаснија дека сакаат да ја заменат досегашната своја неутралност со полнорпавно членство во НАТО. Оваа нивна аспирација се базира врз стравувањата дека доколку останат неутрални, би можеле да се соочат со голема безбедносна опасност од страна на нивниот сосед Русија, која преку примерот на Украина покажа буквално што се … Продолжи со читање ВИДЕО | Андоновиќ: Доколку Финска и Шведска влезат во алијансата, Балтичкото Море ќе стане обично езеро на НАТО