ВИДЕО АНАЛИЗА: Американските експерти за организиран криминал мора да бидат дел од системот

Давидовиќ, Муслиу и Дерала гости во „Утрински печат“, фото: Слободен печат

Адвокатот Звонко Давидовиќ во гостувањето во емисијата „Утрински печат“ смета дека американските експерти со своето искуство и алатки ќе помогнат во борбата со корупцијата, но дека мора да соработуваат со домашниот обвинителско – судски систем.

Тој жали што сами не успеваме да се справиме со корупцијата иако како што вели имаме доволно наш кадар кој има капацитет за тоа.

Алберт Муслиу пак е со спротивно мислење: ако сме можеле сами тоа досега ќе сме го направеле, вели тој.

Секоја помош од надвор е добредојдена особено ако доаѓа од страна на докажани пријатели како што се САД.

Џабир Дерала смета дека улогата на невладините организации е да го едуцираат граѓанството за штетните последици од учество во коруптивни зделки.

Целата емисија погледнете ја на следниот линк:

Видео на денот