Виц на денот: Недела

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Трпе многу често каснел на работа. Шефот му се заканил дека ќе го избрка од работа ако закасни уште еднаш.
Си купил Трпе будилник и едно време ставувал на време, ама една ден станал во 7.45, а на работа требело да биде во 7.30.
Исплашен иде кај комшијата кој бил заболекар и му вика:
– Комши, ај те молам брзо извади ми два заба, и намачкај ме на лицето со крв како да сум имал некаков инцидент.
Откако завршил, докторот му вика:
– Готово комши, 2000 денара.
– Зошто бе комши, нели е 500 денари од заб?
– Да, ама денеска е недела!

Видео на денот