Виц на денот: Молење

Виц на денот
Виц на денот / Фото: Архива на „Слободен печат“

Трпе се враќа дома камен пијан, а на вратата го чека Трпана со метла во раката.
Трпе паѓа на колената, ги скрстува рацете како за молитва и со тажен глас и вели:
– Те молам, немој да одлеташ… последен пат ми е ова, ти ветувам.

Видео на денот